Amerikai film

Innen: IKM
Jump to navigation Jump to search
ez a cikk még csoNk és példáúl bővíthetnéd


Az amerikai film a hollywoodi filmmel egyenlő. Ugyan voltak próbálkozások, de mivel az értelmesebb alkotásokra nem kapható a farmerközönség nagy része, így sokkászarták a nyugati parton kívüli filmgyártást. Ugyan a '60-as évek környékén egyesek kísérletet tettek arra, hogy meghonosítsák a filmmvűészetet a nézőket untató faszságok futószalagon való gyártását, ám szerencsére győzött a szórakoztatóipar. Ráadásul ma már a Világ többi államának sem kell aggódnia amiatt, hogy a hazai elborult, pszichopata művészek filmszatócsok unalmas fércműveit kelljen nézni, hanem végre ők is megkaphatják a Twilighthoz hasonló igényes mesterműveket.

A hollywoodi filmet ma is, mint már kezdettől fogva zsidók irányítják. Csak Spielberg és Lucas már nem ért a fűszerekhez, vagy a teveszőrterítőkhöz, de nem kell aggódni: nagyapáikhoz híven a pénz őket is felveti análisan. Így jobbnál-jobb mesterművekkel kápráztathatnak el minket.

Egy kis történelem

A 19. század végén és a 20. század hajnalán felfedezték, hogy a mozgókép jó és kik mások, mint az Amerikaiak akartak ebből rettentő sok pénzt meríteni, hiszen a vérükben van mindez. A filmstúdiók elhalmozták az emberiséget jobbnál jobb filmekkel, de ebből nem volt elég: még több pénzt is kellett termelni. Ennek egyenes ágú következménye volt a filmek minőségének exponenciális csökkenése, ami leginkább az 1990-es évek elejétől volt jellemző és napjainkban is tart.

Továbbá a hollywoodi stúdiók nagy részét természetesen magyarok alapították, akik faszt sem értettek a filmekhez. Persze akkoriban ki értett hozzá? Mindenesetre a közönség élvezte a sok jóságot, amit egykori fűszerkereskedők, kovácsok, hentesek stb. csináltak. S még manapaság sokan fennakadnak azon, hogy Győzikét lesnek a tévében (aki hentesnek tanult). Vagy azt hitted, Adolph Cukor világhírű filmművész volt? Van egy rossz hírem: mielőtt filmezett volna, cukorrépát hordott a disznóknak, akiknek a helyét is kipucolta. Mezítláb.

Tudtad-e? Tudtad-e, hogy Hollywoodot másként "Álomgyárnak" is nevezik? Természetesen egy volt zsidó vasutas nevezte el így, akit szülei elnyomtak, és még álmában sem gondolhatott pajzán dolgokra. Így számára az elbaszott amerikai filmek voltak AZ álmok.

Az elnevezés azonban tökéletesen megállja a helyét a mai napig is. Ugyanis az átlag amerikai értelmi szint valóban nem tud többet, jobbat álmodni annál, hogy egy hazafiságtól buzogó balhere az amcsi zászlót lobogtatva megmenti a Világot. IGEN A VILÁGOT BAZMEG MERT AZ USA AZ NEKIK MAGA A VILÁG, AZ ÖSSZES TÖBBI ORSZÁG MÁR IDEGEN BOLYGÓ, NEM TUDTAD?

Film kategóriák

A filmeket leginkább úgy lehet jellemezni, mint egy gombóc fagyit (vagy kettőt, vagy hármat, vagy...). Finom és mindenki megtalálja a magának valót. Namármost ebből egy komoly tényező hiányzik az amerikai filmek 99%-ból: az, hogy finom. Képzeljetek el egy gombóc fagyit, ami a leghitványabb 50 forintos zacskós fagyiporból készült csapvízből: ezt fogjátok kapni. A következőekben a hájas nyájas olvasó kész sablonokat fog kapni amerikai filmek készítéséhez.

Vígjáték

Főszereplőnek természetesen Adam Sandlert ajánljuk (aki ZSIDÓ), mert vicces nagyon (és mert ZSIDÓ). A történetben megismerünk egy átlagos balfék embert (aki nemmellesleg ZSIDÓ, komikus mivolta miatt egyfolytában a célpontja mindenkinek (például az antiszemitáknak, hiszen ő ZSIDÓ). Nadeaztán MAJDŐMEGMUTATJA és közben megismerkedik egy lánnyal (akit nem zavar a ZSIDÓ körülmetélt fasza), aki nem veszi komolyan, leginkább mert van egy vőlegénye (és mert mégiscsak ZSIDÓ). De aztán ő MEGMUTATJA CSAKAZÉRTIS, közben el akarja a lányt csábítani, de nem sikerül neki sehogy sem (lehet mégis zavarja a bőrtelen ZSIDÓ kuki). Miközben ő megmutatja (sok hanukával és kiskalappal), előtűnnek az ellenségek, akik vagy tényleg gonoszak (értsd ZSIDÓgyűlölők), vagy csak szimplán buzi köcsögök, akik keresztbe akarnak tenni a MEGMUTATÁSNAK. Ezek között van természetesen a lány barátja/vőlegénye is, így a film vége felé, mikor a vőlegény ki akar Adam Sandlerrel tolni, maga esik bele az ásott gödörbe és hősünk végre megkaphatja élete szerelmét (true story, mindig a ZSIDÓ győz ;_;).

Elképzelhető még olyan eset, hogy mégsincs a lánynak vőlegénye. Ebben az esetben a hősünkbe már a film ELEJÉN beleszerelmesedik a nő is, hogy a közepe-vége felé csalódjon azért, mert átbaszta a fejét. De a legvégén mégis összejönnek.

Miért nézed?

Mert hiába gondolod hogy a te humorérzéked túl kifinomult és felsőbbrendű, attól még ugyanúgy röhögsz mikor Adam Sandler megint beszól valami vicceset összefossa magát.

Akcióvígjáték

Ebben a történetben már nem Adam Sandler a főhős, mert ő sajnos nem alkalmas akciófilmekhez. Az alapsztori általában 2 emberből áll, akik elvállalnak valamilyen küldetést, melyben életüket kockáztatják. A társak egymást cikizik a történet teljes hossza alatt, a legszorultabb helyzetekben is mindig jut egy-egy poénra idő, hogy a rekeszizmokat folyamatos mozgásban tartsák (mármint a sajátjukat, a nézőkét úgyse tudják). Természetesen a film vége felé szorult helyzetbe kerülnek, az egyiküknek kell megmentenie a másikat, majd egy hatalmas robbanás után jöhet a "mi történt ezek után" rövid összefoglalója.

A kedves olvasó láthatja, hogy annyira szar ez az egész, hogy még én se tudok frappáns vicceket kovácsolni belőle.

Miért nézed?

Nem nézel ilyeneket mert szarok.

Akciófilm

Az 1990-es évek elején ez a kategória a filmek királya volt. Gondoljunk csak Arnold Svájcinégerre, Szilveszter Szalonnára, Burúsz Villisz!-re vagy Szítvön Szegálra. Ez mára kikopott. A filmben a főhős egy visszavonult XYZ (ide lehet a legfaszább mesterségeket felsorolni). Majd felkérik Z-ék, hogy mivel ő volt minden idők legjobb XYZ-je, ezért most szükségük van a segítségére. A főhőst két féleképp lehet rávenni az együttműködésre:

 • Ha a jó oldalon állnak a felkérők, akkor általában a főhős elvállalja a segítséget.
 • Ha a rossz oldalon állnak a felkérők, akkor a főhős elvált(mi más) feleségét, vagy otthagyott lányát(ki mást) elrabolják túszul, hogy segítsen.

A film ezek után átmegy nyomozásba. A főhős elhagyatott gyártelepen, garázsépületben találkozgat ellenségekkel, illetve segítőkkel, ahol mindig kell lennie tűzharcnak. Természetesen még a 9 milliméteres Berettának is akkora tára van, hogy a főhős simán lekaszabol fél hadsereget vele egyetlen újratárazás nélkül. A főhős ilyenkor nem sérül meg, vagy ha igen, akkor az egyik segítőjéhez menekül a harc után aki egy nő és miközben a sebeit ellátja, hangos sziszegésekkel jelzi, hogy az fáj. A bekapott golyót persze szinte észre see vette.

A film következő részében előkerül a túszul ejtett családtag egy egyezkedés során, vagy ha az nem volt, akkor a segítőtársat ejtik túszul. Egy nagyobb egyezkedés után újabb tűzharc alakul ki, aminek két kimenetele lehet:

 • Ha családtagról van szó, akkor ő már nem fog meghalni, mert ennek csak a film elején szabad megtörténnie.
 • Ha nő, vagy gyerek a túsz, akkor nem halhat meg.
 • Ha néger a túsz, akkor meghal, kivéve, ha főszereplő ő is, vagy nagyon vicces.

Igen, ez három kimenetel volt, de úgyse tudtok 3-ig számolni.

A kimenekített társ után rájön a főhős, hogy a célpont, vagy a céltárgy hol van, megkeresi, egy bazinagy tűzharc és robbantós jelenet közepette megszerzi a tárgyat, vagy megöli az ellenséget, majd ellovagol a lenyugvó nap felé.

Miért nézed?

Mert hiába régiek, attól még mindig érzed az ADRENALINT amikor Ranbó lekaszabol 9001 vietnámit anélkül hogy megizzadna. RÁADÁSUL MINDIG A PIROSAT KELL ELVÁGNI!

Horrorfilm

Japán, vagy legalább 30 éves amerikai film remake. A 30 éves amerikai film is 90%-ban remake. A film során egy gonosz élőlény/dolog tart rettegésben egy várost, vagy egy közösséget. A film természetesen nem a főszereplőkkel kezdődik, hanem egy teljesen oda nem illő személy tragédiájával, aki áldozatul esik annak a bizonyos gonosz erőnek. A következőekben idilli hangulatban mutatják a főhősöket. Körülbelül fél óra és 9000+ felesleges beijesztés után megjelenik tényleg az igazi gonosz. A szereplők sorban hullanak el. Először általában azok, akik hitetlenek voltak az egész dologgal kapcsolatban. Ezek után jönnek a négerek. A megmaradt hősök ezek után keresnek valakit, aki tud megoldást a gonosz ellen. Ez az ember általában meghal, amint segíteni tudott nekik valamit is. Végül kiállnak a gonosz ellen és újból happyend.

Miért nézed?

Mert viccesek.

Horrorthriller

(Van egyáltalán ilyen?) A történet azzal kezdődik hogy van X mennyiségű magára hagyott tehetetlen enberünk, akik olyan helyen vannak, ahova nem tudják hogy hogy kerültek. Később kiderül, hogy betették oda őket hogy bűnhődjenek/kísérlet céljából/csak úgy mert poén, és akkor következik az hogy valakit elkezdenek csonkolni, kínozni, faszkodni vele és alapvetően minden lehetséges módon megkeseríteni az életét. A film végén pedig mindenki meghal a lehető legfájdalmasabb módon, vagy csak alapvetően jól megszivatják(és aztán megölik a lehető legfájdalmasabb módon)

Miért nézed?

Mert haverok mondták hogy jó és te hiszel nekik és megnézed, aztán persze a végén csak ülsz tátott szájjal és az agyfasz kerülget hogy KI A FASZ TALÁLHAT KI EKKORA GECYSÉGET?

Katasztrófafilm

A legidegesítőbb és leggyengébb kategória. A nem annyira felkapott katasztrófafilmeknek természetesen 2 részeseknek kell lenniük. Ez azért jó, mert így dupla áron tudják eladni a Film+-nak, miután még az USA-ban SEM veszi meg senki. A film főhőse egy tudós, aki felfedez egy közelgő katasztrófát, de senki nem hisz neki. Miután szerez pár követőt, elkezdenek harcolni az igazukért de a katarzis már elkezdődik. A hitetlenek természetesen itt is elsőként hullanak el, akárcsak a horrorfilmekben. A főhős elszakad a szeretteitől, akiket halottnak hisz, de a történet több szálon fut, ahol látjuk az életben maradt hozzátartozókat is. Az Amerikai elnök is természetesen szerepet kap a történetben, akit az alacsony költségvetésű filmekben fehér ember alakít, a drágákban Morgan Freeman. A teljes katasztrófa egyre közeleg, miközben a tudósok a megoldást keresik, ekkor már egy emberként állva az addig legnagyobb balfasznak titulált főszereplő mögött. A film vége happyend.

Miért nézed?

Mert naív vagy és reménykedsz hogy Katasztrófafilm#6146 sokkal jobb és kevésbé klisés lesz mint Katasztrófafilm#6145. :(

Romantikus film

A film főszereplője megismer valakit. Beleszeret. A szerelmet megakadályozza a tény, hogy a kiszemelt nőszemély/férfi már kapcsolatban van/egyáltalán nem komálja a főhőst, azonban vicces és fordulatos kalandok során egyre jobban közelednek egymáshoz, hogy a film csúcspontján aztán egy félreértés miatt összevesszenek. A film végén pedig egy szívdobogtató jelenet során (pl. fejtvesztett rohanás a repülőtéren át, hogy elérje a főhős az elutazni vágyó szerelmét) újból egymáséi lesznek és the end.

Miért nézed?

Barátnőd miatt Nincs barátnőd.

Animációs film

A főhős és egy társa mennek és mennek és kalandokba kerülnek. És közben mennek valamerre és miközben mennek csupa vicc és humor van XD Közben valamilyen ellenségek meg akarják akadályozni őket a menésben, de ők azért is mennek és a végén odaérnek és the end.

Ugye ez olyan volt, mintha egy 9 évesnek akarnám elmagyarázni. Ez nem azért van, mert ezeket a filmeket 9 évesek nézik csak, hanem mert 9 évesek írták a forgatókönyvüket.

Miért nézed?

Több ok lehet:
- 13 év alatt: Mert elvitt anyu és apu.
- 13-18 között: Mert osztályfőnök kitalálta hogy nézzük meg.
- 18 év felett: Olyan aranyosak az animált állatok amikor olyanokat csinálnak amiket általában az emberek szoktak :3

Western

A westernt ma már nem nagyon ismerik, mivel a mai tinilányoknak nem a lovagló férfitól lesz erekciója, hanem a melegpornókból szabadult sápadt vámpírcsökevényektől. Mindenesetre egykoron bizony e műfajtól élvezett el az amerikai közönség nagy része. Adott egy, általában vagy homoszexuális vagy csak szimplán aszexuális főhős, kinek arca aszott, akár egy öreganyópunci, s belovagol egy városba pej paripáján. Itt természetesen nincs törvény, amit a főhős sem tisztel túlzottan, s a még nála is impotensebb városlakók az általában névtelen férfitól várják a megoldást. Valójából azonban a történet arról szól, hogy a férfiban feléled a vágy egy szűzkurva tisztességes tanítónő láttán, ám valamilyen okból kifolyólag nem mutathatja meg péniszét, így állandóan pisztolyát villogtatja, hátha arra ráharap a némber. Sokan úgy tartják, hogy a westernek így a hódítás sikertörténetei. Ami valójából történik: egy szerencsétlen balfasz nem gerjed a nőkre, s még pénisze sincs, így a műfaszával (a pisztolya) férfi banditákat lő le, akik általában szőrös, sebhelyes, elhízott disznók. S még azt mondják, hogy a western a legkonzervatívabb műfaj...

A western egyik alfajában az amerikai Nyugat valóban létező hősei tűnnek fel, akikről természetesen az európai nézőnek fogalma sincs. Ráadásul ezek mind bűnözők voltak, és szexuálisan kicsapongó egyének, csupán a filmipar csinált belőlük nemzeti homokos hőst. Ennek oka, hogy Hollywoodot természetesen magyarországi meleg zsidó bankárok alapították, akik ugyan csak Rózsa Sándor fallikus történeteit ismerték, de mivel az amcsik tudásszintje nem terjed túl a farmukon eldobott kapa nyelének felénél, így olyan embereket kellett megtenni főhősnek, akik legalább hasonló korban éltek. Így gyakorlatilag Mr. Smith a moziban annak a faszát szopkodja, aki lehet, hogy a dédanyját a malacólban megerőszakolta egy Colttal...

Miért nézed?

Ma már nem nézel westerneket. Legfeljebb, ha a film+-ra kapcsolsz véletlenül, mert ott nonstop ismétlik a pofozós-babtól fingós Bud Spencer-filmeket.

"Történelmi" film

Tetszés szerint játszódhat bármelyik korban, nem lényeges. Hiszen a lényeg ugyanaz: a tökös amcsi G.I. Joe-k megmentik az USA-t Világot, a történészek meg fogják a fejüket. Ha nem amerikai a téma, akkor is mindig lehet tudni, hogy kik az aktuális jók (amerikai akcentussal beszélnek és Mel Gibson a vezérük) és a gonoszok (brit akcentussal beszélnek és 9-szer annyian vannak mint a jók). Az esetleges nem amerikai téma csak azért kell, hogy Lucas és Spielberg ne csak 11 nyaralót tudjon építeni, hanem 22-t, mivel a globális bevétel azért elég sokat hoz a konyhára. Így élvezd, hogy a spártaiak szabadságról és demokráciáról beszélve irtják a csökött, aszott pofájú arab terrorista perzsákat. (Segítség: a spártaiak nőgyűlölők voltak, és katonai diktatúrában éltek.) De nem baj, a lényeg az amcsi eszmények hirdetése: SAM BÁCSI RIBANCAI LESZTEK, MIND! Vagy, ha nem is, de az Álomgyáré. Tipikus

Egy tipikus hollywoodi történelmi film:Miért nézed?

Mert a haverjaid túl cikinek tartják, hogy az Egri csillagokra verd a farkad.

Fantasy

Vegyél egy bestseller könyvet. Nyugi, nem kötelező hűen követni, csak a főbb karaktereket vedd át belőle, meg a csatajelenetet. Ha nincs csatajelenet, az valószínűleg egy fércmunka lehet, és nincs ízlése azoknak a balfaszoknak, akik miatt bestseller lett. Rakj bele egy főhőst, aki gyenge, mint a szar, meg loser is. Persze jön egy erős férfi, aki véletlenül megmenti a természetesen a kupac orrszarvúfosnál is rondább ellenfelektől. Ám szegény pára nem akarja vállalni a gyenge főhős küldetését eleinte, így elválnak útjaik. De a történet fordulópontján a film sunája (mert ugye felkértél valami ex-pornósztárt a filmhez, ugye?!) végül meggyőzi a "vándort", hogy a punciízű gumicukorért érdemes lesz átverekednie magát a Föld egész lakosságának megfelelő seregen. A történet természetesen egy istentelen nagy csatával kell, hogy záruljon, ahol aztán JAJ MI LESZ MOST ELDŐL A VILÁG SORSA S MÁR MAJDNEM VESZTÜNK JAJAJ DE KÖZBEN JÖN A FELMENTŐSEREG NAVÉGRE A KURVA ANYÁTOKAT HOL KÉSTETEK TÁN TÜNDEPUNCIKAT PÖCKÖLTETEK. A végét jobb, ha nem zárod le, mert, ha kasszasiker lesz, akkor jön még több, mint 9000 rész folytatás.

Miért nézed?

Mert olvastad a könyvet. Aztán persze a film megtekintése után akasztanád a rendezőt és az egész kurva stábot, mert MIAFASZÉR KELLETT ENNYIRE A BÉKA PÖCSE ALÁ BUTÍTANI MINDENT BAZMEG ENNEK SEMMI KÖZE AZ EREDETIHEZ MER ARAGORN NEM IS 50 ÉVES HANEM 87.

A harcművészeti film

"Spárgázó Jean-Claude Van Damme van a fenekemre tetoválva!" - énekli a Fostartály. S e filmeknek tulajdonképpen a lényegét ragadta meg. Ugyanis vannak azok a karatéjozós filmek, amikben a francia-holland zsidó X-kategóriás sztár szerepel, és van, amelyekben más. Legfőbb ellenfele, Sztívün Szegál megpróbált a nyomába lépni, de mivel szétrepedt a töke spárgázás közben, így rájött, hasztalan a próbálkozás. Miről is szólnak e filmek? Van egy seggbuta főhős, aki ráadásul Igazságos Izomtibor leszármazottja (s túlnyomórészt Zsanklód Vandám). Ennek van egy bátyja, aki valamilyen istenhátamögötti bajnokságra benevez a Kamcsatkákon, amiről még a legelvadultabb dzsiudzsicu törzsfőnök sem tud (pl. VIII. Be-Fing-Tung Ulánbatári Világkupa). De persze ide aztán a Világ minden tájáról (értsd: az USA-ból) hatalmas csámpionok rajzanak. Itt a főhős bátyja természetesen önmagát képzeli a legkibaszottnagyobb harcosnak, így ügyet sem vet a néma levente kigyúrt állat ferdeszemű Mao Ce-tung-klónra, aki halk szellentésével hadseregeket küld át a másvilágra. Természetesen a tesót agyonüti, miközben Zsánklód erőltetett bőgve-ordítással, szemeit kigúvasztva ugrana neki a gonosz genyónak - hacsak Pun-ci meg nem állítaná, aki a helyi törzsfőnök lánya. S persze csakis egy nagymester taníthatja meg a helyi harcművészetre, hogy bosszút állhasson. Általában a Mester Yoda klónja, tehát olyan hülye fasznak teteti magát, mint aki még a mekdonálcba se jó WC-pucolónak. Aztán persze a főhős a maga naivságával ezt be is veszi, hogy utána hetekig fájjon a segge a sok megpróbáltatástól. A kiképzés csúcspontja mindig az a jelenet, amikor Zsánklód Vándámmal megtanítják a spárgát. Ilyenkor szülési fájdalmaktól való nyögést szimulálva látjuk lassított felvételben, amint a francia-holland zsidó színésznek majd szétszakad a töke - hogy utána még egy kókuszdiót is rádobjanak. Aztán persze győz a jó, és Amerika ismét meghódított egy szar távol-keleti országot, aminek még a nevét sem tudná kimondani Joe Smith, a farmer.

Miért nézed?

Mert azt hiszed, hogy ettől gecykemény leszel, és majd te is le tudsz úgy menni spárgába, mint Vandám.

Sci-fi

Ugyanaz, mint a katasztrófafilm, csak itt éppen nem valamilyen természeti csapás, hanem valami gusztustalan, nyálkás, emberevő idegen faj akarja kipusztítani az emberiséget. A főszereplő itt is valami lecsúszott, alkoholista ex-tudós, aki már hónapokkal előre figyelmeztet mindenkit a veszélyre, de senki nem hallgat rá, csak akkor, ha már túl késő. Ilyenkor jön az a jelenet, amikor az elnök, a NASA és az amerikai hadsereg teljes tisztikara egyenként bocsánatot kérnek tőle, majd megbízzák azzal a megtisztelő feladattal, hogy szervezze meg a Föld védelmét az idegenektől. Szerencsétlen tudós ilyenkor annyira örül, hogy végre valaki komolyan veszi, észre se veszi, hogy megint átbaszták: végülis a kormány és a NASA hibája volt, hogy megint a kihalás szélére került az emberiség, erre ők elérik, hogy megint ne kelljen semmit se csinálniuk, amíg a főhős jóváteszi az ő hibáikat. Előre látható, hogy szegény balfék tudóst az invázió elmúltával úgyis kirúgják, a munkájáért valaki más aratja le a babérokat, ő pedig mehet vissza cikkeket írni az UFO-magazinnak. Az idegeneket végül mindig valami halál egyszerű módon győzik le (kórokozók, számítógépes vírusok,nagymama operás kazettái stb.). A végén az elnök mond egy beszédet a szabadságról és mindenki heppi, de a vége előtt még mutatják, hogy maradt még egy idegen űrhajó, ami épp a Föld felé tart, hátha lesz folytatás (Segítség: nem lesz).

Miért nézed?

Mert trélerben olyan rejtélyesen harangozták be, hogy egyszerűen muszáj tudnod, miről szól a film valójában. Utána szentségelsz, hogy századszorra is ugyanazt a sztorit adták el.

Miket tanulhatunk meg a filmekből?

A fenti sablonok már felfedték a fátylat pár egyetemes igazságról, de még van bőven, amit meg lehet említeni:

 • A főszereplő nem hal meg.
 • Ha meghal a főszereplő, akkor a túlvilágon fogjuk őt tovább látni. Ebben az esetben csakis vígjátékról, vagy romantikus filmről lehet szó.
 • A mellékszereplők közül csak a humoros emberek, nők, gyerekek és kutyák maradnak életben.
 • A főgonosz(ok) mindig pórul járnak.
 • A legnagyobb autós üldözések során se ütnek el senkit az utcán.
 • A rendőrök fánkot esznek és kávét isznak.
 • A párosan járőröző rendőrök közül legalább az egyik annyira dagadt, hogy kizárt dolog, hogy lefutna egy átlagos zsebtolvajt.
 • A rendőrautók egy kisebb koccanás után is leállnak. Az autó szirénája természetesen VIJJ VIUJJ VUJJv ujj vuuuuuuuuujjj.
 • A főhőst 9000+ golyó se találja el egy harc közben, de a tűzharc levégén egy golyónak azért sikerül behatolnia a lábába/lapockájába/vállába.
 • A film végén 123 rendőrautó, 58 tűzoltó kocsi és 40 mentőautó van a helyszínen, ahol a háttérben járókelők figyelnek, a rendőrök körülhúzzák épp a sárga csíkkal a bűntett helyszínét, a főhőst és társát pedig meleg takaróval várják a mentőautókban.
 • Ha a főhőst, vagy a társát a film végén hordágyon viszik, mindig jut idő 3-4 perc diskurzusra. Eközben a mentősök természetesen türelmesen megvárják, hogy kibeszéljék magukat a szereplők.
 • A rendőr/akciófilmekben mindig jellemzően a főszereplő egy überlaza, rocksztár-kinézetű (értsd: ápolatlan hosszú haj) alkoholista, aki lelkibeteg, meg akar dögleni JAJELVESZTETTEM A BARÁTNŐMET MICSINÁLJAK. Természetesen társának, aki sokszor a politikai korrektség jegyében vagya nigga, vagy távol-keleti, az agyára megy azzal, hogy szarik a törvényre. De ennek ellenére az ilyenek kapják a film végén a kitüntetéseket. Elvégre tök hihető, hogy a folyamatos szabálysértő rendőr seggét kinyalja a főnökség a film végén.
 • Ha loser tini/kocka vagy, akkor biztosan te fogod megmenteni a világot. Szóval ne aggódj, a filmek logikája szerint valószínűleg egy csoda folytán (pl. E.T. megérinti a faszodat, és ettől a lányoknak tetsző méretűre nő) neked is lesz barátnőd. Csak várd ki, míg a radioaktív sárkányok összefognak Diabloval, hogy szarrá alázzák az Univerzumot.
 • Horrorfilmek alapján: ha tinilány vagy, ráadásul kívánatos is, biztosra veheted, hogy elsőként vágnak ketté egy random éles, berregő tárggyal. S nem a vibrátor lesz az...
 • ...ha viszont szemüveges, pattanásos, tudálékos hülye picsa vagy, akkor valószínűleg te leszel az egyetlen túlélő. Viszont van számodra egy rossz hírem...
 • Te westernhős vagy. Miért? Mert e tipikus amcsi műfaj főszereplője sem mer kezdeményezni a nőknél, kicsi a pöcse, amit pisztolyával próbál kompenzálni, és szexuális kiéhezettsége miatt mindenkire lövöldöz, akit meglát. Csak veled ellentétben ő nem pincében lakik.