Over 9000

Innen: IKM
Jump to navigation Jump to search


Ez a cikk már MAJDNEM jó. Közelebb viheted a tökéletességhez avval, hogy írsz még hozzá.


A Dragon Ball Z, egy konyhaművészetről szóló anime
OVER 9000
300 verzió
Lolcat verzió
Spanyol verzió
Wikipedia szócikkje

IT’S OVER NINE THOUSAAAAAAAAAND!!!, vagy simán Over 9000 egy jól elcsépelt, de népszerű meme. Magyarul annyit tesz, hogy időszámításunk szerint 9000 előtt. Ez azért fontos dátum, mert a Dragon Ball animéből származó Ganmenek akkor kerültek a holdkristályokba, és a főszereplő, a szakács Vegeta, össze akarja gyűjteni mind a 150-et.


Eredet

Ez a meme a Dragon Ball Z egyik jelenetéből született meg, ahol a főszereplő Vegeta és Ichigo elindul fűszereket keresni a Ivalice-ba és az úton először találkozik Son Go Kuval, a majomistennel. A két mókamester meglepődve veszi észre, hogy az erőkapacitás detektoruk többet mutat, mint amennyire számítottak. Ezt hitetlenül, felháborodva konstatálják. Faszom, itt a videó:

A magyar verzióban 9000 helyett csak 8000-et mondanak. Ez azért van, mert a sorozat sugárzásakor már recesszió volt. Szerencsére ha letöltjük a sorozatból készült egyetlen videojátékot, a Dragon Ball Z: Burst Limit: Budokai Tenkaichi's sweet home 3-at, ott az eredeti angol szinkronban hallhatjuk, ahogy kilencezret kiabálnak.

További verziók

Remasterelt, vágatlan:

Képzőműveszti alkotás:

Ventrilo Harassment

YTPMVként


Lásd Még