Ámerika Sztész

Innen: IKM
(USA szócikkből átirányítva)
Jump to navigation Jump to search

Egy messzi település Indiában, ahol mindenki magyar, még az is aki nem. Hivatalos nyelv mindenkié, aki ott van. Mivel nagyon sokan járnak oda naponta, és jönnek is el néhányan, ezért még senki sem számolta meg, hogy hányan laknak ott. Őslakói a Klu- Klux Klánok, akik véresen irtották a gyarmatosítókat. 1989-ben vált függetlenné a Szovjetuniótól.

Történelem

Amerika felfedezéde

Amerikát a VII. században fedezték fel ír hajósok, aztán sorban a vikingek és a kínaiak is jártak a földrészen. Vagyis amikor Kolumbusz Kristóf és földrajzból bukott legénysége partra szállt Amerikában kikötött egy karibi szigeten, amiről azt hitték, hogy India, már szinte mindenki tudott a létezéséről. Csak azért tiszteli az utókor Kolumbuszt Amerika felfedezőjeként, mert szegény spanyolok azóta sem tudtak egy nemzetközileg is jelentős történelmi személyiséget felmutatni (focisták nem számítanak!). Kár, hogy Kolumbusz igazából olasz volt. Fájdalomdíjként az olaszok Amerigo Vespucciról nevezhették el a földrészt, aki amúgy Venezuela (Kis Velence) elnevezésén kívül semmi említésre méltót nem tett.

Gyarmatosítás

Amikor az angolok meghallották, hogy Kolombusz eljutott Indiába, egyből hajóra szálltak, hogy elfoglalják az országot. Csak amikor odaértek, akkor jöttek rá, hogy átverték őket, ezért India meghódítását elnapolták, és előbb Amerika gyarmatosításával kezdtek foglalatoskodni. Ez úgy történt, hogy hajóra pakolták az összes nemkívánatos, iskolázatlan, alkoholista elemet és kirakták őket Amerikába, hogy boldoguljanak, ahogy tudnak. "Boldogulás" alatt azt értették, hogy puskák és járványok segítségével irtsák ki az összes indiánt és vegyék el a kaszinóikban felhalmozott aranyukat, amit örömmel meg is tettek.

Rappszolgakereskedelem

Később, mikor már a lakosság 70%-a éhen halt, a nép rájött, hogy az aranyat nem lehet megenni, hogy a földben mást is lehet termelni, és hogy az indiánok nem élik túl, ha huzamosabb ideig korbácsolják őket kapálás közben (mexikóiak pedig még nem léteztek). Az, hogy dolgozzanak, fel sem merült, mivel elkényeztetett parasztok voltak, ezért kellett venniük ez e-bayen rappszolgákat. Rendeltek hát onnan, ahol az Obama faterja lakik, csak nem jut eszembe a neve, szóval jó sokat. Még szerencse, hogy legalább a kézbesítés ingyen volt, mert odafele ők eveztek. De azt a hatot, aki túlélte az utat, kiküldték dolgozni a tanyára.

Függetlenség

Később a telepesek rájöttek, hogy ők valójában nem is angolok, aminek jeléül bedobálták az összes teájukat a tengerbe és kijelentették, hogy ezután csak kólát isznak, valamint mellékesen kimondták a függetlenséget is. Ezzel elkezdődött az amerikai függetlenségi háború, ami a történelem egyik legnagyobb trollkodása volt:

1. Elszakadtak a brit birodalomtól, ezzel feldühítették az angol királyt, és a világ legnagyobb birodalma blokád alá vonta őket, elzárva az egész országot a külvilágtól.

2. Megígérték a feketéknek, hogy ők is szabadok lehetnek, ha melléjük állnak. Arról csak később szóltak, hogy úgy értették, hogy csak 100 majd év múlva.

3. A francia király, mivel éppen rosszban volt az angolokkal, katonákat küldött, hogy segítsenek a felkelőknek. Azok cserébe megtanították a franciáknak a demokrácia eszméjét, ami miatt pár év múlva lefejezték a királyukat.

4. ????

5. Mündég egymagamba!