Bölcsész

Innen: IKM
Jump to navigation Jump to search
The more you know.jpg
Sajnos a Bölcsész

nagyon negatívan van megítélve az enberek által :(
Ez a cikk, a téves sztereotípiákat hivatott eloszlatni!

Bölcsész diplomával is gyerekjáték az elhelyezkedés. A munkaidő után még sok szabadidő marad az olvasáshoz

A Bölcsész (szigorúan nagybetűvel) egy különös, rendkívül veszélyes felsőoktatási szubkultúra tagja. Hogy miért veszélyesek a Bölcsészek? Nos, mert ez az egyetlen szubkultúra, amit mindenki szemrebbenés nélkül elfogad, és bárki bármire rábólint, amit ezek az emberek tesznek vagy mondanak. Nem hiszitek? A Bölcsészek általában könyvbuzik, imádják a költészetet és a szépirodalmat, valamint természetesen a filozófiát. Egyes körökben Bölcsésznek nevezni valakit a legsúlyosabb sértés.

Természetesen jódolgukat igyekeznek palástolni. Ilyenkor általában verseket, esszéket és értelmezéseket, nem ritkán szar könyveket írnak arról, hogy milyen rosszul élnek abból, hogy nem dolgoznak. Egyébként ezzel a viselkedéssel igen közel kerülnek a cigányok segélyért rinyáló szubkultúrájához, de róluk egyelőre nem írunk mert azt mások bőven elégszer megteszik helyettünk is.

Általános jellemzők

A Bölcsész nősténye. Jellemzője a tenyérbemászó attitűd, húszkilós hányásszínű kendő, és dioptriamentes szemüveg.
Átlagos bölcsész diskurzus

Miről lehet a Bölcsészt megismerni? Általában alkoholista, láncdohányos, néhány kirívó esetben drogos (de ezt már csak a hardcore Bölcsészek merik bevállalni), szar emberek. Ruhaviseletükben több a színes rongy mint a szó szorosabb értelmében vett ruhadarab, a jóég tudja mi a faszomért tartják menőnek, természetesen rondák is, ami nem is tudom hogy a férfi vagy a női Bölcsészek esetében súlyosabb. Általában a legtöbben azért mennek Bölcsésznek mert másra nem alkalmasak, az országunkban elszórtan megtalálható különböző tudományegyetemeken rontják a levegőt. Itt is igaz a régi mondás: Aki nem tudja, tanítja. A Bölcsészeknek csak a legritkább esetben van kiegyensúlyozott, élvezetes életük. Mégis ők regélnek a legtöbbet arról, hogy mi is az élet értelme. Persze, ők aztán biztos jobban tudják. Harminc évesen hetvennek néznek ki, anyjukkal laknak és a szüleiken kívül soha nem volt dolguk az ellenkező nemmel. De azért az arcméretük az igen nagy. VÁRJÁL EZ NEKEM ELÉGGÉ KURVÁRA ISMERŐS.

Bölcsészmérnök képzés

Tanulmányi rend TaVIKacsa tollából:

Bolcseszmernok.jpg

PROTIP: a bölcsész-vizsgaidőszak megerőltető és enbertpróbáló. Erről a lohere egyik topigjában szerezhettünk tudomást.

Eredetük

Platón, a világ első bölcsésze. Nem tudja mit szabadított a világra.

Térjünk vissza a múltba, amit Bölcsész barátaink annyira szeretnek. Platón, és az állammal kapcsolatos elmélkedései. Neki köszönhetjük azt a fajta gondolkodásmódot, hogy a világ szar. Ez a köcsög mondta először hogy mit törölne el, vezetne be stb... Remek ötletek, valóban, csak a valósághoz kevés a közük. Platón előkelő származású volt, a hülye nép dolgozott helyette, szabadidejében azzal a passzióval foglalkozott, amivel csak akart. Csakhogy azóta eltelt némi idő, és a hülye nép rájött, hogy nem nyerő dolog ez, hogy ők tartják el a fejeseket. Bölcsészeink nem igazán veszik észre, hogy kissé eljárt fölöttük az idő.


Csodálatos irodalmuk

És még mindig nem fejeztük be. Eddig csak szerencsétlen Bölcsészeket ócsároltam, most a csodálatos irodalmuk következik. A Bölcsészek előszeretettel bújnak 9001 oldalas szépirodalmi műveket, amiknek közös jellemzőjük, hogy a könyvtárak legfelső szintjeinek legfelső polcain találhatóak, összesem 20 ember olvasta őket az egész világon, általánosságban kurvára senkit nem érdekelnek, és hiányzik belőlük bárminemű pozitív hangvétel.


Összegzés, üzenet

NEM VAGY EGYÉNISÉG. NEM VAGY INTELLIGENS. KURVÁRA LESZARJUK HOGY A FŰ MENNYIRE EGÉSZSÉGES. SŐT SOK MÁS VÉLEMÉNYEDET IS TELJES MÉRTÉKBEN LESZARJUK. ÚGYHOGY LÉGYSZIVES HÚZZ EL A RETEKBE A FASZSÁGAIDDAL ÉS VIDD A CIGISZAGODAT IS MAGADDAL.