McDonald's

Innen: IKM
Jump to navigation Jump to search
The more you know.jpg
Sajnos a McDonald's

nagyon negatívan van megítélve az enberek által :(
Ez a cikk, a téves sztereotípiákat hivatott eloszlatni!

A McDonald's a világ egyik leghíresebb kivégzőhelye gyorsétterme, ahol az enberek a napi rohanásban megpihenhetnek és gyorsan bedobhatnak pár szendvicset párszázezer forintért, hogy ezzel is megrövidíthessék amúgy is sivár és szar életüket egészséges és tápláló ételeket vehessenek magukhoz.

A McDonald's egy amerikai zsidó ötlete volt, s eredetileg egy hajléktalanszálló menzáját akarta ellátni változatosabb étrenddel, de végül az olcsó alapanyagokból (tehéntőgy, kutyaszar, macskaepe) előállított szendvics megtetszett a '30-as évek gazdasági válságában szenvedő egyszeri munkásoknak is, akiknek nem volt pénze éppen igényesebb kajára.

Az '50-es években pedig rájöttek, hogy a csodálatos műanyagnak köszönhetően, kis nagy mennyiségű cukor hozzáadásával még a gyerekeket, az egész családot is be tudják csalogatni, mert az ocsmány kutyaszarkeveréknek hamburgernek így nyelvcsiklandó íze lesz.

A McDonald's új ajánlata: 20 hamburger után talicskát adnak ajándékba!

Mára a McDonald's egész világon elterjedté vált, és az egészséges életmód egyik fontos részévé vált. Kicsit drága (habár igaz, hogy egy sajtburgerből mindössze csak 4 gyrostálat tudnál enni - az meg a fél fogadra sem elég, úgyhogy ugyanott vagy), de a rendszeres akcióknak köszönhetően az egyszeri tespedt munkás vagy átlagos diákcsoport mindig kedvező helyet talál az étkezésre.

A McDonald's kínálata

A konkurenciára is vigyázni kell, még a Microsofttal is van szerződésük

A McDonald's-okban hamburgert ehetsz. Ez a tévhitekkel ellentétben nem németektől lopott kaja, és semmi köze Hamburghoz. Sőt, ma már nincs is olyan ott, hogy hamburger, minthogy "ham"-et nem igen látnak a szendvicsek. Ennek oka, hogy gyorsan kell előállítani a termékeket, így a gyorséttermek épületéből nem léphetnek ki a szakácsok szendvicssütő bölcsészinasok. Így sonkát nem találsz a szendvicsben, minthogy csak a WC-ig tudnak kimenni. A McDonald's ugyanis a környezetbarát életmód híve is, így az újrahasznosítást szorgalmazza. Ezért az ételt körforgásban tartják, és a WC-ket nem egy emésztőgödörbe, csatornába eresztik le, hanem a konyhába. Egy különleges berendezésnek köszönhetően a szart és a hugyot szét tudják választani, de ami esetleg bennemaradna a szarban, az ugyebár sütés közben elpárolog. Tehát megspórolva a szaladgálást, pénzkidobást és a környezet védelme érdekében a kedves vendég mindig azt eheti, amitől esetleg éppen egy előző kuncsaft is megszabadult. Energiamegmaradás, tudod...

Átlagos mekis lánykák. Ugye, milyen tündibündik?

PROTIPP: Nyugodj meg: a kedves személyzet igyekszik, hogy a szarszagot elnyomják. Épp ezért locsolnak a szendvicsedbe mindeféle illatosított egyéb testnedvet is, illetve zöldségnek látszó tárgyakat, melyek valamilyen polietilén módozatból készültek. Ezért semmiképp se tántorodj el a vásárlástól, hiszen szarszagot, vagy ízt nem fogsz érezni!

Az alapkaja a sajtburger, mely egy kis szendvicset jelent, mely lófaszra sem elég. Egy átlagos tespedt családapának ez 2 harapást jelent, de egy testesebb illető már egy falásra betolja az arcába az áhított ételt. Éppen ezért többet kell venned, ha jól akarsz lakni. Apropó, jóllakás: a McDonald's egy olyan szintetikus természetazonos szert fecskendez a szendvicsekbe, melynek köszönhetően a fogyasztó gyomrában vákuum keletkezik, illetve segít lebontani a bevitt műanyagokat. Ezért az ember minél többet eszik, annál éhesebb lesz.

PROTIPP: Ezért javasolt, hogy ha a McDonald'sba akarsz menni, akkor vigyél magaddal otthonról kolbászt, szalonnát, kenyeret, hagymát. Tapír parasztnak fognak nézni, de nyugodtan hivatkozz arra, hogy hiába ettél meg 20 sajtburgert, te éhes maradtál, s kell a munkához az energia így majd jobbat alszol az előadáson.

A sajtburgeren kívül még vannak más burgerek is. Ezek igazából az előző még több műanyaggal felturbózott változatai. A majonézes-halas változat különlegessége például az, hogy a vicces bölcsészfiúk barátnőnek nézik a burgereket, és abba táplálják az üzemanyagot, amivel a barátnő is működik. Így ne lepődj meg, ha kicsit fura ízt fogsz érezni. Bár fogalmad sem lesz arról, hogy az nem majonéz, hiszen nem kóstoltad még meg a saját gecidet. Vagy?!

A burgereken kívül vannak még csirkeszármazékok és édességek is, melyeket szintén geciből, szarból és ezek módozataiből készítenek el a gyorsasági szempont miatt.

Alapanyagok

Nos, az eredeti McDonald's étel azért tévedés, hogy eleve szarból készül. Ennek oka, hogy előbb valamiből elő kell állítani, hiszen a szar is egy utótermék, akárcsak a hamburger maga.

A húspogácsák alapja általában valamilyen állati származék. Sokak szerint színhús, s egy plakát is hirdette hajdan, hogy mekis kaja csakis sóból, borsból és marhahúsból van. Ezzel nem hazudtak, csak éppen sokan abban a tévhitben élnek, hogy a marha ehető részeit darálják be. Nos, ha ez így lenne, egy darab sajtburger 60-70 dollárba, azaz 11-12 ezer forintba kerülne. Ennyiért még az újgazdagok sem vennék meg, így az állat olyan részéhez kellett nyúlni, ami kevésbé költséges. Ezért ne lepődjünk meg, ha marhabelek, marhapicsavég, marhahere, marhaepeváladék, marhatüdőmirigy stb. kerül szánkba az áhított sajtburger elfogyaszátsa után.

You have cancer LOL!

Aki elundorodott volna, ne tegye, hiszen mindezt bő cukorral és egyéb műanyagokkal teszik élvezhetővé. Úgy meg nem mindegy, mit zabálsz? Úgyis szarrá alakul... (Ahogy a szar maga is, ezért is hasznosítják újra.)

Ha esetleg mégis finnyás vagy, egyél McNuggetset! Ezek jóval egészségesebb és koleszterinmentesebb csirkebélből, csirkevaginából, kakasheréből stb. vannak összedarálva. Nyugalom: a csontok is benne vannak, de ezeket a kiváló modern technikának köszönhetően olyan apróra darálják, hogy érezni belőle semmit nem fogsz.

Vegetáriánusként sem kell aggódnod: kaphatsz finom salátákat, öntetekkel. Persze nincs idő kitermeszteni, hiszen ez gyorsétterem, mit képzelsz, baszdmeg, így költséghatékonyabb módszerrel, polivinilklorid és festékanyagok segítségével hoznak létre finom és tápláló zöldségpótló jóságokat. Vitamin ezekben nincs, de azt úgyis megkapod a húspogácsákkal, minthogy az ember kiszarja a vitaminokat, ha esetleg túl sokat vitt volna be. (S miért is ne csábulnának el esetleg fitnesskaján élő emberek is néha-néha? Így a vitaminpótlék meg van oldva!)

Családi ebéd a McDonald's-ban

A kiszolgálás

Gyors étteremhez gyors kiszolgálás kell. Ez sajnos nem mindig sikerül, mert a mekiben állandóan nyüzsögnek az emberek. Így rendkívül gyorsan kell dolgozni. Kimerítő munka. Ráadásul ehhez hozzájön, hogy a sok bölcsésznek nem fűlik foga hozzá, hiszen felteszik a kérdést olykor MI A GECINEK TANULTAM ÉN MEG AZ ELKELKÁPOSZTÁSTALANÍTHATATLANSÁG TÖRVÉNYEIT KLASSZIKAFILOLÓGIÁBÓL AZÉRT HOGY SOK GYÖKÉRFASZNAK PATTOGJAK ITT A SÜLT BIRKAHÚGYSZAGBAN. S mindehhez még jó pofát is kell vágni.

Tehát nehéz az egyszeri mekis élete, nem mindig tud egyszerre gyorsan és minőségien dolgozni. Pedig itt pont ez lenne a lényeg, hiszen a potenciális zsírmókok tisztes polgárok elvárnák, hogy kedvességet kapjanak az ínycsiklandó shithez.

Nos, ez nem mindig jön össze. Sőt, különféle kategóriákat különíthetünk el asszerint, hogy a vásárló miért is ábrándul ki a tévében vetített buzibohócos imázsból.

Már gyerekkorban fontos elkezdeni a rendszeres, bőséges táplálkozást, nemde?

1. A vigyorgó csiga: Általában nőnemű egyén, aki kurvára kedves próbál lenni, szinte leszop, hogy vásárolj még, mert most akciósan kaphatsz nagyobb kólát, nagyobb burgert, persze 20000000 Ft-tal drágábban. Kedvességét azonban gyorsan feleded, mert hamar rájössz, hogy ő bizony új még itt. Nem megy a blokk leszakítása. Nem tudja megkülönböztetni a sültkrumplit és a meknagetszt, mert amúgy ilyen fos helyek környékére sem jött elit étterembe nem járt soha, csak a pénz kell neki. Gecylassúsága általában kilométeres sort eredményez, így az utolsó ember már majdnem benne tesped mekiben hízlalt picsájával a másik vendég tálcájában.

2. A baltaarcú: Mindkét nem képviselői között jellemző. Általában olyan arcot vágnak, hogy kihányod a kaját (ez már csak azért sem jó, mert a hányedékot sajnos nem lehet újrahasznosítani), s érdekes módon soha nem hallják, mit kérdezel. "Kicsit hangosabban", vagy "Elfogyott" mondatokat vágnak fejedhez nagy flegmasággal, melyek hatására szinte elszégyelled magad, hogy egyáltalán rendelni mertél. Számukra a vásárló van értük, az emberek potenciális szar- és pénzzsákok. Persze érthető, mert vagy bölcsészek, akik nem ezt várták az élettől, így próbálnak valami hatalmasságot imitálni, ha már úgyis örök loserek, vagy pedig nyócáltalánost végzett tahók, akik a bölcsészekhez hasonlóan tanultak etikát, csak éppen a kapafődön.

Az elhízás és a McDonald's

Amerikában sajnos a meki már nagyon negatívan van megítélve az enberek által. :( Sok hülye paranoiás orvos szerint a természetellenes anyagokkal telekúrt kaja hízlal, rákot okoz, elbassza az emésztésed stb.

Te melyiket választanád? Ugye, hogy a jobboldali sunázhatóbb? Hiszen rajta ott hajtogatsz pinát, ahol nem szégyellsz!

Ez hülyeség. Hiszen az amerikai tinikkel, emberekkel semmi baj. Csak éppen ma a sok anorexiás picsa diktálja a divatot. Pedig nem látod, hogy milyen szép teltkarcsú az a lány is ott, jobb oldalon? Meg amúgy is: neked úgyis csak az amerikai verziónál van esélyed, hiszen ezt az oldalt olvasod.

Továbbá a McDonald's csúszdákat és játszótereket építtet maga mellé, tehát tessék lemozogni ott a kaját, nem pedig beülni az irodába és növeszteni a picsánkat! Ja, hogy az csak gyerekeknek való? GTFO

Üzletpolitikájuk

Átlagos pillanatkép egy szovjet McDonald's-ból
A Happy Meal mai, közkedvelt formája, rengeteg fejlődésen ment keresztül
Nm minden országban igénylik a demokráciát
Nm minden országban igénylik az erőszakot... JA VÁRJ-

A meki sikere abban áll, hogy a világ minden pontján nagyjából ugyanazt nyújtja. Miért is jó ez? Tegyük fel, hogy egy gazdag amerikai úgy dönt, hogy megnézi a híres európai országokat (Anglia, Ausztrália, Párizs), hogy otthon eldicsekedhessen, mennyire is értelmes ő. Útközben még lerója kegyeletét Hayden szobránál (I love Mozart! Tutututuu... Tutututuuu!) azzal, hogy az iPhoneján bönböltet valami zenét, de ezt a nemes feladatát csak pár percig tudja végezni, ugyanis megéhezik. Az utazók többsége nincs hozzászokva a hely konyhájához, így fintorogva gondol a sushira és a fókazsírra. Ilyenkor jön kapóra a mekdoneldc, hiszen itt ugyanazt a fost fogod megkapni, mint amit otthon kapnál, azzal a kivétellel, hogy itt az eladó mosolygás közben csak annyi kommunikációra képes a kedves vendéggel, hogy "cola yes no?". Ha ezt a bekezdést viccesnek találtad, akkor finoman jelezném, hogy te is ugyanekkora paraszt vagy, és amikor kicsullankodtatok a családdal külföldre vásárolni, te ugyanúgy sajtburgert toltál.

Másik fontos szenpont a mekiben, hogy minden percre pontosan meg van szabva, hogy az ott dolgozók nehogy bármivel is többnek érezhessék magukat egy androidnál. Valójában bármi el tudja végezni a munkájukat, ami tud mosolyogni és sült krumplit önteni papírdobozba. Ezt éreztetik is velük, amikor a felsőbb vezetés naponta szarráoltja az ott dolgozókat, amiért hitvány selejtek és megint kettővel kevesebb almáspitét adtak el. Az elkészítést megszabó, pontos időbeosztásnak köszönhetően, nem csak az adagok kinézete de a minősége és a mérete is mindig ugyanolyan. Ez azért jó, mert így bárki is vagy, nem érzed magadat diszkriminálva, hiszen te is ugyanazt az adag Big Macet kaptad, mint a melletted ülő, olvasni tudó öltönyös közgazdász aki erre az egészre rájött. Hiába vagy csóró, itt semmivel sem jár jobban az, aki jattol és évek óta visszajár a családjával pénzt szórni és a saját infarktusra való esélyeit növelni. Így a meki az USA-ban olvasztótégelyként is működik, ahol mindenki egyenlő, így valósítva meg egy darabot az amerikai álomból. Kalóriánként.

Ez az amerikai álom annyira hozzátartozik a McDo profiljához, hogy a világ minden pontján erre épít. Az első oroszországi éttermük megnyitásakor a belső teret a világ nevezetességeit reprezentáló díszletekkel spékelték ki, hogy az ott étkező, egymást nyitáskor agyontaposó vendégek úgy érezzék, nem csak a kezükben tartott burger tűnt el egyik pillanatról a másikra, hanem a vasfüggöny is. A különbség annyi, hogy az oroszoknál a Happy Meal mellett, vodkát is lehet kapni és nem a középosztálybeliek esznek ott hanem a felső tízezer. Az alacsonyabb társadalmi osztályban élők egyenlőség és a kapitalista kizsákmányolás hiányát még kevésbé érző tömegek számára a McDonalds egyet jelent a csodával, ahova a gyerekeiket maximum évente egyszer viszik el, hogy születésnapi ajándékként meglepjék egy sajtburgerrel meg egy kiskrumplival. Ilyenkor sírva nézik az önfeláldozó szülők, ahogy csemetéjük két harapásból bebaszta az egész bucit, amiért ők három hónapon keresztül nélkülöztek. Szerencsétlenségükre, a mekis hanburgerek alapvető tulajdonsága, hogy evésükkel csak éhesebb leszel, így amikor hazamennek a tundrára, a gyerek ismét nyivákolni fog, hogy még nem evett.

A McDo mivel mindig ugyanazt a pár fost árulja ugyanazokból az anyagokból, kitalálta, hogy avval, ha "új"-ként adja el régi termékeit, nagyobbat kaszálhat. Így alakultak ki a havi rendszerességgel váltakozó, országok ízeit reprezentáló menük, mint például a kínai hamburger (Big Mac szójaszósszal) a görög saláta (tavaszi saláta joghurttal) és a magyaros burger baconnel. NEM SZALONNÁVAL BAZDMEG HANEM BÉKÖNNEL MERT MAGYAR. A magyar hetek alkalmával volt még sonkás-tormás bucijuk is, aminek az íze arra hasonlított, mint amikor hazamész húsvétra, hogy majd vasárnap esztek egy jó adag házi sonkát csípős tormával, de helyette azt kapod, hogy a családodra ráégett a ház sütés közben.

Mc görög.gif

Édesapám a McDonald's-ben

Faterom minden porcikájával utálja a mekit, mint mindenki, aki valaha dolgozott élelmiszerrel, vagy árat kellett csökkentenie egy multi miatt. Ezért is öröm számomra, amikor rávehetem, hogy együnk ott, még akkor is, ha én is utálom.

Pár élvezetes akciója, amivel a kapitalista világrendet próbálja apró kis lépésekkel bomlasztani:

  • Helló, nem tudom mik ezek, valamivel lepjen meg.
  • Abból a miniatűr sajtos pogácsájukból van még? -A sajtburgerünkre gondol? -Mittudomén, adjon belőle vagy ötöt.
  • Elnézést, hol a WC? -Csak akkor mehet be, ha fogyasztott nálunk? -És ha nagy dolgom van, akkor többet kell, mintha csak hugyoznék?
  • Elnézést, itt is fogyasztani kell, hogy WC-re mehessek? -Igen, egy blokkot kell felmutatni -(odamegy egy random emberhez, elveszi a blokkját)Bocs, kell pisilned?
  • Csak ilyen hitvány zsömléket árultok még mindig?
  • 990? Ezerből drága. -Sajnálom uram, nem fogadhatunk el borravalót -Akkor kétezerből.

Mindörökké Meki

A McDonald's-ban kapható étkek valóban gondosan válogatott, minőségi alapanyagokból készülnek! Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az idő vas foga sem tudja megrá... Ja, várj.