Corvinus

Innen: IKM
Jump to navigation Jump to search
The more you know.jpg
Sajnos a Corvinus

nagyon negatívan van megítélve az enberek által :(
Ez a cikk, a téves sztereotípiákat hivatott eloszlatni!

A Budapesti Corvinus Egyetem
A Corvinus jelenlegi rektora: Prof. Dr. Ifj. Lonket István
Az egyetemen nem folyik oktatás, az odajáró diákok munkája, hogy a látványvilágítást kapcsolgassák
Az egyetemen végzettek 93%-a már a diploma megszerzése utáni 1 hónapon belül talált munkát


Budapesti Corvinus Egyetem

Megalakulásakor a Karl Marx (magyarul Garoi Margsz) nevet viselte, majd 2000-ben az Y2K-s apokalipszis részeként összevonták egy tucat másik diákigazolványt adó intézménnyel. Az összevonás után már nem csupán közgazdaságot oktattak a falai közt, hanem rendes szakmákat is, mint például a kertészetet vagy a sütés-főzést. A főépületet, silány állapota miatt el akarták adni bontott téglaként, de 1948-ban pártunk és kormányunk felkarolta és inkább főiskolát csináltak belőle, ami azóta meg van. Jelenlegi nevét Mátyás Király után kapta emlékül, amiért az egyik karán még ma is Amerikába exportálnak hollókat (Corvin US).

A közgáz az Apple marketingjét másolja, azzal, hogy egyetemnek nevezi magát: olyan diplomát ad sok pénzért, amitől menőnek és egyedinek érzed magad, viszont valójában bárkinek lehet csak kurva drága és értelmetlen.

Viszont még mindig több értelme van, mint egy be nem fejezett villamosmérnök képzésnek :3

A tananyag

A közgazdaságtant minden egyetemen oktatják valamilyen szinten. A tananyag röviden arról szól, hogy amíg a szüleid a vállalkozásukban a minimálbérért izzadva dolgoznak (egy bunkó faszparasztok számára sziklákat szállító cégben, apád malomkövet cipel, anyád pedig a körmeivel kaparja ki sírva a márványtömböket) immáron 30 éve folyamatosan, addig egy nyakkendős majom odamegy hozzájuk és elmagyarázza, hogy valójában mindent szarul csinálnak. Ha apád kihagyna egy ebédidőt és ezt arra használná, hogy egy koordináta rendszert rajzoljon fel, amiben jobbra eltolná a Marshall keresztet, akkor könnyedén kihozhatná, hogy hogyan is kereshetne a munkájával milliókat. Jelenleg csak azért nem vagytok a felső tízezerben, mert nem fogja fel a munkás agyatok, hogy mi is az a költséghatékonyság és kereseti görbe. Arra a kérdésre, hogy akkor a tanárúr, aki az órát tartja és úgy érti a pénzvilágot, miért is nem milliárdos még, a válasz általában az, hogy "jó akkor aki pofázik az inkább mennyen ki".

Steve Ballmer látogatása magyarországon

Ballmer István majomszerű viselkedése miatt, köztudottan imád egzotikus helyekre utazni, és teljesen véletlenül esett a választása a mi banánköztársaságunkra. Látogatásának a magyarok annyira megörültek, hogy - gazdag, pazarló ország révén - azonnal vettünk 25 milliárd forintért Windows licenszet a tanulóknak. Ez azt jelenti, hogy minden magyar diáknak 300 dollárért alanyi jogon jár az XP, egy teljes évre! Egy szemüveges szittya ősmagyar harcos, úgy gondolta, hogy ez túlságosan kevés, és így Ballmer hazafelé végig éhezni fog. A magyar vendégszeretethez méltó módon, tojásokat akart adni neki, de ő balfasz révén nem kapta el egyiket sem, úgyhogy aznap még plusz 80 forint kárba ment.

A lyukasmarkú Ballmer Pista

Ami valóban történt

Híres tanulók

A Corvinus egyetem rengeteg híres tanítvánnyal rendelkezik, akikre méltán büszke:

Hivatkozások

http://www.uni-corvinus.hu/