Dohány

Innen: IKM
Jump to navigation Jump to search
The more you know.jpg
Sajnos a Dohány

nagyon negatívan van megítélve az enberek által :(
Ez a cikk, a téves sztereotípiákat hivatott eloszlatni!


Cigaretta. Románul: Luccsi Strikke
Átlagos egészségügyi figyelmeztetés
Japánban a dohányzás is jobb mint nálunk
Még mindig a világ legjobb képregénye
A közhiedelemmel ellentétben, nem fog kevésbé viszketni a picsád tőle
Egy szál cigaretta, átlagosan 5 perccel rövidít meg az életed

Mi az a dohány

A dohány egy növény, az egyetlen növény amiért érdemes élni. Káros hatásai mindig is ismertek voltak, és mindig is leszarták. A dohánynak nincsenek káros hatásai, sőt, többen bizonyíthatják hogy közelebb visz Istenhez, erősíti az immunrendszert, megvéd a furryktől, kreatívvá és széppé tesz, meghosszabbítja az erekció idejét, gazdaggá, menővé meg híressé tesz, és még az orrodat is tisztíccsa. A zsidó összeesküvés részeként, annak ellenére, hogy a 60-as évekig még a tüdőorvosok is ajánlották gyerekek számára, hogy dohányozzanak, ma már bunkó paraszt gyilkos vagy, ha az utcán rá mersz gyújtani.

A passzív dohányzás ártalmai

A passzív dohányzásnak nincsenek ártalmai és nem is bizonyított, hogy valaki azért halt volna meg, mert a városban egy mocskos kéjgyilkos rágyújtott egy blájszra. Viszont a dugóban autóval állni, 50 éves BKV buszokon utazni, vagy simán gyárak mellett élni kifejezetten egészséges és nincsenek káros mellékhatásai. A passzív dohányzás fogalmát olyan feministák találták ki, akiket valaki végre jól megbaszott, és így visszafogottabbá vált a folyamatos rinyálásuk.

Miért dohányzunk

Mert 14 évesen menő dolognak számított, hogy sunyiban eltoltatok egy koporsószöget a prolinegyedbéli paneltömbötök mögötti redvás domboldalban a suttyó haverjaiddal, akiknek már a nevére sem emlékszel. Akkor annyira menők voltatok, hogy inkább nem ettetek napokig, csak, hogy egy doboz fecskére összekaparjátok. A pár év alatt beszipolyozott mérhetetlen mennyiségű nikotinnak hála, függővé váltál, és most nem tudsz leszokni le tudsz szokni csak nem akarsz. Azóta is dohányzol és 20 évvel előbb meg fogsz halni, de mindegy, mert amúgy sem jutna már neked nyugdíj 65 éves korodra.

Cigaretta

A cigaretta papírba sodort dohány, és 500 forinttól kezdődik egy doboz. Ami 500 forint alatt van, az nem cigaretta hanem ukrán ÉC.

Pipa, szivar

Senki sem dohányzik pipából és senki sem szivarozik, ilyesmi csupán a filmekben létezik.

Vizipipa

Megvetted, mert majd hú de jó lesz néha pipázgatni egyet a büdös cigi helyett, ja meg kevésbé káros. Aztán miután fél év után se tudsz tömni egy normálisat, ráadásul a kurva gyümölcsös dohánytól már néha émelyegsz, és az a kurva kókusszén is kurvalassan gyúlik meg és utána meg bealszik, az öngyulladósnak meg olyan fos műanyag vegyszeríze van, mintha kinyaltál volna egy domestosos flakont, inkább hagyod a polcon porosodni a pipát, és rágyújtasz egy szálra.

Leszokás

Onnantól kezdve vagy dohányos, ha már megpróbáltál leszokni róla (és nem sikerült). Amikor valaki eldönti, hogy le fogja rakni a cigarettát, csak a legritkább esetben teszi azt az egészsége miatt: a leggyakoribb ok a kibaszott sok pénz amit már képtelen vagy elszórni a recesszió miatt koporsószögre. A második leggyakoribb ok a barátnő, aki megkér, hogy ne érj hozzá büdösen és kis hamutartómnak becéz. Az ilyen kapcsolatok természetesen, rövid időn belül véget érnek, ahogy az szokás, a nő miatt.

A leszokás legnagyobb előnye, hogy ilyenkor nincs nálad cigaretta, ezért jogod van más, bunkó, dohányostól kérni KIVÉTELESEN CSAK MOST, CSAK EGY SZÁLAT. MEGINT.

A leszokás stádiumai

 • "Srácok én le fogok szokni" kijelentés cigivel a szádban - ilyenkor a körülötted lévő bagósok vagy konstatálják, hogy mekkora menő enber is vagy te bazmeg, vagy ha ők a barátaid, akik jól ismernek, akkor inkább kiröhögnek.
 • Kitűzöd a leszokás dátumát - ha egy egész doboz cigid van még, akkor "amint elfogy ez a doboz", ha már csak pár szálad van, akkor egy elég messzi dátum, ami semmiképpen sem a ma, hanem például egy 60 évenkénti bolygóegyüttállás amiről van esélyed lemaradni.
 • Eltelik az első nap - gecymenő csávónak érzed magadat, hiszen egész nap nem gyújtottál rá és az első három nap a sorsdöntő! Tehát te már a feladat 1/3-át lebonyolítottad!
 • Második nap - egyáltalán nem hiányzik már a nikotin! Annyira nem, hogy ezt percenként elmondod a környezetednek és ugyanúgy kimész a gangra, a bagózós haverjaiddal, de csak azért, hogy nézd őket kitágult, tacskószerű pupillákkal. De tényleg nem hiányzik!
 • Harmadik nap - bazdmeg igen! Eltelt a sorsdöntő három nap! Igaz, hogy mindenkivel üvöltök és kilyukadtak a fogaim a csokoládétól, de végre legyőztem a nikotinéhséget!
 • Ötödik nap:

Borat not.jpg

 • Hatodik nap: rá kell jöjj, hogy az első három nap, rohadtul nem sorsfordító és utána is csak nehezebb lesz. Valójában az első 12 nap az ami a legnehezebb.
 • Két hét múlva: idáig csak nagyon kevesen bírják már ki. A legnehezebb, alkoholivás mellett kibírni, hogy ne gyújts rá. Ugyanis a házipálinka és a sör molekuláris összetétele vonzza a pozitív töltésű füstöt!
 • 9001 nap múlva: nem lehet biztosan tudni, hány nap után dobja el valaki tényleg a cigarettát, mert van aki 3 hónap kihagyás után is ugyanúgy, újra rá fog gyújtani és lassan visszatér a rendes adagjához.

A visszaszokás stádiumai

Mindig lehet találni okot arra, hogy most épp miért lóg ki a blájsz az arcunkból, annak ellenére, hogy most küldtük el hegyi beszédünkben, az összes mocskos bagós haverunkat.

 • Az, hogy leszokom, holnaptól érvényes, nem mától. Holnap tényleg leszokom.
 • Csak egy szálat szívok el, mert most nagyon nehéz időszakom van épp. Megint.
 • Most még egyet rá kell, hogy gyújtsak, mert nagyon felbaszták az agyamat kivételesen. Megint.
 • Csak napi egyet szívok el, ami nem számít, mert 1 szálnak még elhanyagolható a káros hatása. Viszont most már este 11 óra van, úgyhogy rágyújthatok újra, mert az már majdnem éjfél és akkor az a holnapi egy szálba számít bele!
 • Csak akkor szívok, amikor bulizom és iszok. Minden nap.
 • NEM ÉRTED? MUSZÁJ SPY-NAK ÖLTÖZNÖM COSPLAY VERSENYEN! URAIM!
 • Most volt a jubileumi századik leszokási alkalmam! Csak megünnepelném avval, hogy rágyújtok egy szivarra!

Hogyan segítsük társainkat a leszokásban

Például avval, hogy NEM KÍNÁLSZ MEG BAZDMEG MINDEN KIBASZOTT PERCBEN. Persze az arcomba még fújhatod a füstöt egy ideig, mert akkor azt be tudom lélegezni és újra kifújni. Ezzel szemben vannak olyan emberek, akiknek NEHEZÍTENI kell a leszokását, evvel tesztelni az akaraterejüket. Így gyakorlatilag segítesz nekik, hiszen ha ellen bírnak állni a csábításnak, az bizonyíték arra, hogy sikeresen felhagytak káros szenvedélyükkel!

Azokat a személyeket kell kitüntetni figyelmünkkel, akik szemmel láthatólag most szoknak le próbálnak leszokni először, ugyanis ilyenkor valami gecynagy pofájuk tud lenni. Az ilyen álomvilágban élő, naiv kis pöcsök mindig hangsúlyozzák, hogy ők majd megmutatják, hogy másokkal ellentétben le tudnak szokni. Az, hogy nekünk nem sikerült azért van mert szar enberek vagyunk - kár lenne megingatni őket a hitükben! Bizonyítsuk be nekik, hogy tényleg igazuk van: mi valóban szar emberek vagyunk!

 • Mindig figyeljünk arra, hogy dohányozzunk a jelenlétükben és arra, hogy látszódjon rajtunk, mennyire is élvezzük ezt. Még mielőtt a szánkból lógó szál leégne, vegyük elő a következőt és vegyük be a szánkba a másik mellé, majd úgy gyújtsuk meg: így pipeline jelleggel, folyamatosan tudunk szívni, megszakítás nélkül!
 • Csak cigarettával végezhető játékokban vegyünk részt! Ilyen például a füst NYUGODT kifújása, karikában, vagy az "én hamum milyen hosszú tud lenni, leesés nélkül". Figyeljünk arra, hogy az asztaltársaság minden tagja ezekkel a játékokkal legyenek elfoglalva, hogy leszokni kívánó barátunk, biztosan kimaradjon a figyelem középpontjából. Ha , akkor ettől simán agyvérzést kap.
 • Kínáljuk meg az alanyt sörrel, majd tegyük hozzá, hogy mennyire tiszteljük, amiért velünk ellentétben, neki nincs igénye arra, hogy most rágyújtson és evvel kihozza a búzasör valódi, bársonyos ízét, ami másképp nem érezhető.
 • Jegyezzük meg, hogy szemmel láthatólag hízott.

Dohányképz

Elgondolkodol az életeden

PROTIP: amerikát az indiánoktól elvett, négerekkel kitermeltetett dohány és a háborúk teljes hiánya tette naggyá. Ma már ha az USA polgára vagy, utálnod kell minden rasszistát és dohányost, valamint fegyvert kell tartanod, hogy megvédhesd a családodat például náci zombitámadástól.