Lolcat

Innen: IKM
Jump to navigation Jump to search

RAKJATOK FEL KURVASOK KÉPET MERT ÉN LUSTA VAGYOK

Lolcats, avagy lol-macskák alatt olyan képeket értünk, amelyek általában macskákat ábrázolnak, és vicces feliratokkal vannak ellátva, direkt elbaszott angollal, lolspeakkel írva. A lolcat képek legfőbb gyűjtőhelye az I Can Has Cheezburger (ICHC), melynek neve az egyik ősrégi lolcat képaláírásából ered.


Eredet

Legelső lolcat-et Harry Whittier Frees készítette 1905-ben, amikor is emberi szituációkba állított macskákat fotózott le, hogy utána képeslapokhoz és gyerekkönyvekhez használja fel őket. Ez kurvára senkit sem érdekel viszont.

A lolcat kifejezést először körülbelül 2005-ben lett használva az anonymous által, természetesen a 4chanon, ahol már rendszeresen Caturday-t (ebből is meme lett, mint a legtöbb 4chanos faszságokból), cicombatot tartottak, ami abból állt, hogy a /b/alfaszok telespammelik az oldalt macskás képekkel, csak addig nem volt nevük a macskás image macroknak.

Ahogy ez a meme egyre jobban népszerűbb lett, elkezdtek külön oldalakat szentelni a lolcatos képeknek. Először a LOLcat.com indult el 2006. június 14-ikén, majd egy csíkszemű, Eric Nakagawa követte, aki 2007. január elején indította el, egy talált (lopott) kép alapján az ICHC-t, ami manapság már nagy népszerűségnek örvend.

Miért éppen macska?

Lolcateredet.jpg

A macskák azért jók a /b/tardoknak, mert ők az egyetlen élőlények, akik annyira beképzeltek és elbaszottak, mint ők. Javítva.


Fajták

  • A képek általában egy vagy több macskáról készült képből, és a szituációhoz fűzött, esetleg a macska által „kimondott” feliratból áll, vagyis egy macskás kép makró. A feliratok között vannak híres visszatérő kifejezések, mint például:
  • I’m in ur X, Y-ing, ami annyit tesz, hogy: az X-edben vagyok, Y-va, ahol X főnév, Y pedig ige. Persze ez magyarul totál debilen hangzik. Példa: Im in ur base, killin ur d00dz, ami igazából egy teljesen más meme is ráadásul.
  • I has a X, vagyis van egy X-em, ahol X főnév. Duh. Példa: I has a flavor.
  • Do not want, annyit tesz, hogy nem akarom. Ezek a képek általában, olyan macskákra kerülnek, amik arckifejezése undor, vagy félelemre hasonlít.
  • Invisible X, láthatatlan valami. Akkor használatos, amikor a dög éppen úgy kapálódzik, mintha valami teljesen mást csinálna, és nem éppen egy gombolyagot kergetne. Haha.


Híres lolcat-ek

Lásd Még


Caturday
I Can Has Cheezburger


Hasonló oldalak erről a témáról


http://www.encyclopediadramatica.com/Lolcats
http://en.wikipedia.org/wiki/Lolcat
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lolcat bár ez egy elég szar cikk.