Románia

Innen: IKM
Jump to navigation Jump to search
The more you know.jpg
Sajnos a Románia

nagyon negatívan van megítélve az enberek által :(
Ez a cikk, a téves sztereotípiákat hivatott eloszlatni!

Románia (lováriul România, hogy legalább az A betű fölött legyen egy háztető, ha már a fejük fölött nincs) egy kelet-közép-európai állam kisgömböc, fővárosa Budapest. Őslakosai a romák, ahogy azt neve is mutatja.

Román történelem

Román állampolgár munkába indul(na, ha lenne neki)
Cigány rabszolgák árúsítása. Figyelemre méltó, hogy az emancipáció jegyében saját nyelvükön reklámozták eladásukat! Ilyen egy él-européer ország!

A romák egy Indiából bevándorolt névcsoport, akik a 13-15. században érkeztek Európába. Korábban a törökök (tagadásban lévő fajtársaik) rabszolgaként foglalkoztatták őket, majd amikor még ők is belátták hogy ezek képtelenek bármilyen munkát végezni, inkább elengedték őket. Azóta nemzeti mérvű szexmunkából élnek, melyet Klemanszó egy kiadós orális fixációért cserébe azzal jutalmazott, hogy soha nem látott méretűre hízlalta az országot anyakocát. Drága dezsvíreink, illetve az azóta Sztálin atyánk által róluk leszakított kisdezsvírük azóta is ügyelnek az ezzel örökségbe kapott kultúrális olvasztótégely sértetlenségére, a népek jogainak biztosítására, a természeti és kultúrális örökség megőrzésére. Újkeletű szokás továbbá, hogy ezért, illetve az EU tövig leszopásáért kiemelkedő gazdasági teljesítményéért a hazai liberál-bolsevik sajtó az egekbe magasztalja.

Nyelvük az olasz, az albán, a szerb, a lovári és a Wingdings-karakterkészlet egy különleges egyvelege, amit ők maguk sem értenek, ezért inkább csupán artikulálatlanul hőzöngenek.

Népesség

A legutolsó népszámlálás hivatalos adatai szerint az ország lakosságának 179%-a román, a maradék 37% pedig hazudik.

Régiói

Románia területi felosztása

Fej
Felhasználható: füstölve, kocsonyának, főzve

Tarja
Felhasználható: szeletben frissen sütve, füstölve, roston sütve

Hosszú karaj (borda, kotlett)
Felhasználható: egészben sütve, szeletben frissen sütve, rántva, füstölve, aprópecsenyének – ha az állat öreg: csakis elősütve és párolva

Rövid karaj (borda, karmonádli, kotlett)
Felhasználható: egészben sütve, szeletben frissen sütve, rántva, füstölve, aprópecsenyének – ha az állat öreg: csakis elősütve és párolva

Szűzpecsenye
Felhasználható: egészben sütve, szeletben frissen sütve, rántva, aprópecsenyének – ha az állat öreg: csakis elősütve és párolva

Comb (részei: felsál, dió, frikandó, rózsa)
Felhasználható: A legsokoldalúbban a combot használhatjuk fel. Megpárolhatjuk natúrszeletnek, gombás, lecsós húsnak, vagy kiránthatjuk. Fölaprítva gulyást, pörköltet, darált húst készíthetünk belőle. Ha az állat öreg: csakis elősütve és párolva.

Dagadó (hasaalja)
Felhasználható: pörköltbe, tokányba, vagdaltnak, töltve és sütve, főzve (feltétnek), roston sütve

Oldalas
Felhasználható: sütve, füstölve, pörköltbe, tokányba, vagdaltnak

Lapocka
Felhasználható: füstölve, pörköltbe, tokányba, vagdaltnak

Tokaszalonna
Felhasználható: főzve, abálva

Csülök
Felhasználható: sütve, főzve, füstölve, pörköltbe

Köröm
Felhasználható: kocsonyának, főzve, pörköltbe, tokányba, vagdaltba

Farok
Felhasználható: főzve, pörköltbe, tokány

Művészet

A román zeneipar a mucsai magyarral szemben már hódított világot, három derék oláh fiatalembernek, és egy negyedik amerikai közvetítőnek (Christian O'Molnarnak) köszönhetően. Egyetlen szomorúságuk, hogy a három úriember moldáv állampolgár, így a babérokat nem arathatták le.