Japánok

Innen: IKM
A lap korábbi változatát látod, amilyen Josef K (vitalap | szerkesztései) 2017. október 15., 11:16-kor történt szerkesztése után volt. (Bővítve, főoldalra továbbra se kerül ki, mert nem vagyok vele egyenlőre elégedett - J.K.)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation Jump to search

A japán egy cirka 130 millió főt számláló nép az Orient legkeletebbi szegleteiben. Mind Istenek leszármazottai.

Hogy néznek ki?

Az átlag japán 140cm magas, ezt ősi kínai nevük is, a "wa" szócska is tükrözi, mely törpét jelent. Szemük mandula alakú, orruk kampós, hajuk fekete, bőrük sárga és a foguk a szélrózsa minden irányába áll. (Szigetország lévén, ebben a britek is osztoznak velük) Kerek szemüveget viselnek a Meidzsi reformok óta. Kardjukat mindig maguknál hordják, ezzel védik szüzességüket, és a hadifoglyok lefejezésénél is jól jön.

Viselkedésformáik

Amíg a németek még valamerre valahol keleten kajtattak Róma fele, a Hős Nihongók már magukévá tették az "Arbeit macht frei" elvét. A heti 60 óra alap, az alatt munkakerülő az ember. Bár a munkakerülésből is remekül meg lehet élni (lásd: Mangakák). Autójuk nincs, helyette minden nap tűzálló öltözetet öltenek, és végigbarangolnak a pókhálóra, esetleg spagettire emlékeztető metróhálózaton a 1m^2-es lakásuk és a munkahelyük között. Sok esetben haza se mennek, inkább a melóhelyen alszanak.

Szabadidejüket mesenézéssel, olvasással és heves önkielégítéssel töltik, már ha van idejük rá a MUNKA mellett.