JAVA

Innen: IKM
A lap korábbi változatát látod, amilyen Josef K (vitalap | szerkesztései) 2017. augusztus 21., 23:51-kor történt szerkesztése után volt. (link hozzáadása az egyik sorban)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Jump to navigation Jump to search

"Saying that Java is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders."


JAVA

Bár Apple eszközökön SEM fut rendesen a java, ez az informatikához mit sem értő felhasználóikat nem zavarja
Windows futtatása JAVA környezetben
A világ leglassabb majomszabásúja, meglepő módon JÁVA szigetén él
JAVA programozásból jól meg lehet élni, csak magányosan
Godot szemüvegét JAVÁBAN írták, ezért nem is lát rendesen.
AWT és SWING használat közben
A lapok mindegyike megvágja az ujjadat

A JAVA egy OOP (OBAZDMEG OLYANALJASEGY PROGRAPMNYELV) amit a hidegháború alatt fejlesztettek ki mazochista szüzek amerikában, abból a célból, hogy senki más ne tudja használni rajtuk kívül. Ez sikerült is. A java ojjtekum orientált, ami azt jelenti, hogy mezei változók helyett, benne minden egy absztrakt, tulajdonságokkal felruházott valami, ami így nagyságrendekkel több memóriát képes elfoglalni. Ezek az ojjektumok más ojjektumokból öröklődhetnek és maguknak is lehetnek fattyú gyermekeik, akik őtőlük örökölnek + van benne exception kezelés ami a zatomtámadás ellen is véd és ezekkel így, elméletben bármit le lehet modellezni. A Java kiváló példa arra, hogy ami elméletben működik, az életben általában sohasem.

A java nagy előnye, hogy mindenen ugyanúgy elfut, amin van java virtuális gép. A java virtuális gép PC-re például, egy apró, több száz megás program, ami minden nap jelez, hogy újra le kellene tölteni a frissítéseit és végtelen mennyiségű memóriát zabál. Ez a gép .class fájlokat futtat, amiket a java forráskódból fordíthatunk le és bármikor vissza, így semmilyen védelmet nem nyújt az ellen, hogy valaki ellopja a munkánkat. Ezeket a kódokat a virtuális gép futás közben fordítja le magának, miközben azokat az ojjektumokat, amikre nincs szüksége, az intelligens garbage collector szedi össze. Vagy nem. A forrást olyan nagyszerű programokkal készíthetjük el, mint a NetBeans, amit szintén javában írtak, és tovább tart rájönni, hogy hogyan kell új appletet csinálni benne, mint megtanulni magát a java nyelvet. A NetBeanst magát is javában írták, így kibaszott lassú és néha eltűnnek belőle menüpontok. Ez pontosan ugyanolyan jó ötlet, mint fával, fából készíteni egy baltát, amivel fát lehet vágni fa környezetben. Másik ismert fájlesztői környezet még az Eclipse, ami arra jó, hogy ha valami fény csillan fel a fejedben, gyorsan eltakarja a new Hold();

"A világon két fajta enber létezik: az egyik aki utálja a javát, és a másik aki nem ismeri."

A JAVA előnyei

 • Nincs benne pointer, ezért nem tudsz halálfejes hibát véteni prog ZH-n.
 • A "Hello World!" ilyen egyszerű benne:
// Hello.java (Java SE 5)
import java.awt.BorderLayout;
import javax.swing.*;
 
public class Hello extends JFrame {
  public Hello() {
    super("hello");
    setDefaultCloseOperation(WindowConstants.EXIT_ON_CLOSE);
    setLayout(new BorderLayout());
    add(new JLabel("Hello, world!"));
    pack();
  }
 
  public static void main(String[] args) {
    new Hello().setVisible(true);
  }
}
 • Alapból nem támogatja a Windows-t.

"-Class az inged! Örökölted?
-Nem, csak /dev/null black magic-kel mosom."

Mit tud a JAVA

 • Agyvérzést okozni
 • Java Scripteket gyárthatsz, amikkel IE alatt vírusokat telepíthetsz a felhasználók gépeire.
 • Java appleteket készíthetsz amiket beágyazhatsz HTML oldalakba. Senki nem használja.
 • Java applicationöket készíthetsz amik main()-nal ellátott appletek.
 • Mobilra fejleszthetsz játékokat vele, viszont kb minden telefonhoz külön verziót kell írni.
 • Kiváló szervereket írhatsz vele például a barátnődnek.
 • Képes a szálkezelésre, több feladat egyszerre történő futtatására. Ez Mac alatt nem működik, máshol viszont random hibákat okoz.
 • Van benne beépített ablakkezelő: az AWT ami a világ szara és a SWING ami viszont kurvára túl lett bonyolítva. Mindkettő kurvaronda menükomponeneseket ajánl fel, hogy véletlenül se legyen kedved használni őket. Nem muszáj választani AWT és SWING között, lehetőség van a kettő együttes használatára is, amitől véletlenszerűen eltűnhetek és/vagy simán használhatatlanná válhatnak komponensek. Sajnos 14 év nem volt elegendő egy működő grafikus kezelő megírására. Az alábbi GUI-k használhatóak érhetőek el:
  1. SWING GUI
  2. AWT GUI
  3. Bernard GUI
 • Hetente pop-up ablakban tudósítani arról, hogy megjelent egy teljesen új verzió, ami alig különbözik az előzőtől, de ha nem telepíted, már az Isten gépén se fog működni semmi, ami a frissítésre alapoz.
 • De mégis jobb, mint a .net, és csajod is lehet, ha Java-t használsz.
 • Az Enyém Kézműves című jáccást 10 FPS-mal futtatni superszámítógépeken.

A JAVA logója

Először OAK-nak akarták elnevezni a programnyelvet, OAK professzor után, aki a Pokémonok közti genetikai öröklődést tanulmányozta majd apró labda package-okba zárta őket. A fasszopó fia, Garry miatt viszont ez meghiúsult.

Maga a programnyelv így JÁVA szigetéről kapta a nevét, mert az tele van gyilkos vulkánokkal és a népsűrűsége 1024 fő/km². Jáva szigetén kimagaslóan nagy az öngyilkosok aránya, jelenleg is van privát trón-öröklés és a legnagyobb sértésnek minősül, ha valakit primitívnek neveznek.

Java Duke making shit clear.JPG

A JAVA maszkotja egy nagy gecire hasonlító kopogószellem, piros orral. Ez a szellem a programozókat munka közben kísérti, majd futáskor a virtuális gépbe bújik, amiben véletlenszerűen hoz létre hibákat (például szálkezelésnél vagy menükomponenseknél). Nem azért piros az orra mert taknyos, hanem mert részeg: alacsony véralkoholszint hiányában, lehetetlen programozni, anélkül, hogy agyvérzést ne kapnánk.

A JAVA logója egy elbaszott kávéscsésze: JÁVA szigetén az egyetlen megélhetési forrás, a vak, árva gyerekekkel végeztetett kávétermesztés. Akik nem végzik a munkájukat, rituálisan egy vulkánba lesznek hajítva, majd a megszáradt tufájukból tároló edényeket, bögréket, csészéket faragnak. A csészét a rendszergazdák agyvizével melegítik fel, azért gőzölög. További hasonlóság, hogy kávébabot, működő szerverré programozni ugyanolyan egyszerű mint JAVÁT.

PROTIP: falun a női programozókat hívják JAVAs asszonyoknak.